THE PLEASURE OF IMPROBABLE PLACEMENTS

Home / Exposicions / THE PLEASURE OF IMPROBABLE PLACEMENTS

Des del 2011 diferents col·lectius i institucions han portat a terme un intercanvi de residencies artístiques entre Singapur i Catalunya. Un total de 6 artistes han participat en el projecte i han mostrat els seus treballs en el seu país d’acollida.
The pleasure of improbable placements és l’exposició que recull una selecció del que aquests artistes han viscut i desenvolupat durant la seva experiència en residència a Singapur (Grey Projects) I Catalunya (Les Bernardes, Hangar i Nau Côclea). Viatjar és allunyar-nos per acostar-nos i conèixer millor la realitat més propera. Viatjar per arribar a l’essència del que ens és propi és exactament el contrari de l’excursió que ens centrifuga lluny de l’interior i per aquest motiu, el Gran Viatge és el revers del turisme entès com a producte comercial.
En els temps que vivim, la globalització i la digitalització eixamplen el poder de la mirada i l’abast del pensament però també confonen algunes realitats immediates: olor, esforç corporal, sexe, calor i fred, I també l’estranyesa de les llengües desconegudes, el gust del menjar, la sensació inquietant de ser estranger enmig dels altres. Aquestes són les experiències que no viuran els que no viatgin i per això els artistes que presentem han volgut exposar-se a aquest Tour, o com es diu també en francès fer aquest «détour», anar pel camí llarg de la vida i no per la drecera, i així posar en suspens tot el que els era ja donat i estava clar i semblava tan evident: qui som, com és el món, què és viure.
Durant els darrers cinc anys els artistes que presentem s’han desplaçat a un altre país, situat exactament a l’altra banda del món: Singapur, Catalunya. Tots ells han viatjat, expliquen la seva experiència i al final parlen d’allò que els és més propi. Benvinguts a aquest àlbum de viatge cap a emplaçaments altament improbables, construït una mica entre tots els artistes i també entre tots aquells que els hem acompanyat en la il·lusió de l’intercanvi Singapur/Catalunya.

Una exposició d’obres de Mariona Vilaseca, Kelvin Atmadibrata, Geraldine Kang, Raquel Muñoz, Quim Tarrida i Kray Chen Kerui.

MÉS INFORMACIÓ.