TÀNATOS. PEP CAMPS

Home / Exposicions / TÀNATOS. PEP CAMPS

A Pep Camps li agrada recuperar la visió epicúria sobre la finitud humana: «Acostuma’t a pensar que la mort no és res per a nosaltres, ja que el bé i el mal no existeixen més enllà de la sensació, i la mort és la privació de sensació». En aquest sentit, explica, l’exposició no ha de ser llegida en clau pessimista sinó més aviat tot el contrari: «Un coneixement exacte d’aquest fet —que la mort no és res per a nosaltres—, permet gaudir d’aquesta vida mortal evitant-nos afegir-hi la idea d’una durada eterna i traient-nos el desig d’immortalitat». O, tornant a Epicur: «El més espantós de tots els mals, la mort, no és res per a nosaltres perquè, mentre vivim, no hi ha mort, i quan la mort existeix, nosaltres ja no som».
A Les Bernardes, Camps hi exposa treballs de diferents èpoques units per una preocupació comuna que, com ell mateix explica, troba en la pintura el perfecte mitjà: «Un factor que apareix en tota la seva senzillesa i contundència [a les meves obres] és la llei de la gravetat: els regalims de pintura comencen i acaben el seu viatge en un lloc antròpic; així com l’atzarós recorregut de la pintura que pot ser alterat per petits condicionants, tots aquests factors ens deixen un entramat de línies de colors bàsics. Son referències a la mort (la gravetat), i a la impossibilitat de poder captar el món en tota la seva significació i plenitud».
Pintures, dibuixos i objectes, en darrera instància, que recuperen per a la plàstica una dimensió transcendent que li és genuïna i, fins a cert punt, consubstancial.

Esbós biogràfic.
Neix a Girona el 1962. Cursa estudis d’Història de l’Art a la UAB i és autodidacte. Comença en el món de l’art a principis dels 80 amb instal·lacions i performances; a mitjan de la dècada, en una estada a Berlin, la pintura pren el protagonisme en les seves obres. Des del 87 fins el 92 fa estades intermitents —però llargues— a l’Àsia, un fet que exercirà una forta influència en la seva vida i obra.
Fidel a la pràctica pictòrica, actualment viu i treballa al Baix Empordà.

INAUGURACIÓ: divendres 15 de maig a les 20h.

Descarrega’t la POSTAL.