PROPOSTA TORRE-PONT GIRONA. PEP ADMETLLA I DAVID CODINACH

Home / General / PROPOSTA TORRE-PONT GIRONA. PEP ADMETLLA I DAVID CODINACH

CONCEPTE
Admetlla-CodinachAquesta proposta de torre-pont com a nus de comunicació pel grup d’habitatges St. Daniel del barri de la Font de la Pólvora, vol ser símbol i fita de l’activitat reformadora i renovadora.  Presència i modernitat al servei dels ciutadans.

Una arquitectura amb voluntat escultòrica que donarà un valor afegit a la intervenció i, a la vegada, farà créixer el valor patrimonial de la ciutat. Aquesta estructura (que és per si mateixa un encaix entre l’arquitectura i l’escultura monumental) definirà amb la seva formalització i funcionalitat els eixos de modernitat i mobilitat dins el barri: la seva dimensió i visibilitat pretenen donar consistència i potència visual a les accions que volen convertir la zona Est de Girona en un lloc de modernitat i canvi. La nostra aposta passa per fer un disseny potent, innovador i amb una forta càrrega simbòlica,  amb una aplicació de les darreres tecnologies en sistemes de comunicació, de trànsit, elevació i seguretat, sostenibilitat i manteniment.

L’Arquitectura i l’escultura es fusionen en un sol eix, símbol i funció, tecnologia i contemporaneïtat, forma i consistència.

Aquests eixos seran la seva eficiència geomètrica, la inflexió i la dualitat del seu llenguatge formal, la percepció i la pertinença, l’infracció de l’ordre dels seus elements intrusius i la psicologia de la complexitat.

L’equilibri entre forma i funció, bellesa i funcionalitat, es desenvoluparan com a símbol i singularitat.

DESCRIPCIÓ ESTRUCTURA
La torre de l’ascensor estarà formada per una estructura principal d’acer a base de perfils tubulars travats tan en horitzontal com en diagonal. Aquesta estructura principal serà el suport dels elements necessaris pel funcionament de l’ascensor, de l’estructura secundària de la qual es penjarà la façana. Els seus 16 metres d’alçada actuaran com a  pilar de la passera de 25 metres de longitud.

Admetlla & Codinach

 

PRESENTACIÓ: divendres 4 de setembre a les 20h.

Més informació: www.codiestudi.com

    Publicat : General