Presentació nova temporada 2017

Home / Actualitat / Presentació nova temporada 2017

Divendres 3 de febrer de 2017, a les 11h del matí a Can Bo de Pau de Salt,  presentem als mitjans de comunicació la nova temporada 2017.

Volem oferir una experiència de l’art que englobi qualitat estètica i pensament crític sobre el nostre temps, amb artistes de procedències i trajectòries diverses, però amb la singularitat i la qualitat com a denominadors comuns. Aquest cicle està comissariat per Laura Cornejo -gestora artística i cultural, comissària i crítica d’art – i Pere Parramon – professor, comissari i crític d’art.

En el següent link trobareu el dossier amb tota la informació de la nova temporada 2017 Dossier de premsa

CONCEPTE

El concepte i les propostes que sostenen aquesta programació expositiva per al 2017 de Les Bernardes pivoten al voltant de la idea de “marge”, concepte vinculat amb la població de Salt i la seva realitat urbana i social. La idea de marge en l’art contemporani esdevé un terreny molt fèrtil des d’on repensar, explorar i experimentar àmbits diversos de la creació artística menys convencionals, en favor d’una dialèctica de la mirada vers l’obra d’art. Des d’aquests marges o confins, on hi conviu la multidisciplinarietat artística, s’aportaran noves mirades –en ocasions, visionàries– que afavoreixin l’interès i la participació tant de nous públics, com d’una escena multicultural i intercultural on artistes locals, nacionals i internacionals hi tinguin cabuda.

La programació expositiva inclou artistes professionals de procedències diverses, seleccionats en base a una trajectòria singular i polifacètica i una proposta artística de qualitat. Participen tant artistes emergents com artistes amb carreres consolidades, que, a partir de les diferents disciplines en les que treballen, aporten una perspectiva original que prové o que investiga sobre i en els “marges” de l’art contemporani. D’aquesta manera, pretenem assolir un objectiu bàsic: oferir als visitants una mirada i una experiència de l’art que englobi tant la qualitat estètica com un pensament crític i constructiu sobre el nostre temps.

Larry Paul Scott, Reflections on Madison Avenue #4 (Nova York, 2013)

COMISARIS

Laura Cornejo i Pere Parramon inicien la seva trajectòria en comú com a comissaris el 2016, amb diverses exposicions per a Les Bernardes, entre les quals destaquem Evolució tòxica d’Álvaro Soler Arpa, Brute in Flowers de Randomagus i Experimentació amb cicuta de Montse Gispert.

Laura Cornejo. Llicenciada en Història de l’Art i doctorada en Teoria i Cultures de l’Art Contemporani a la Universitat de Girona, la seva trajectòria professional es desenvolupa entre Catalunya i Itàlia. Com a gestora artística i cultural ha treballat per a la Biennal de Venècia en diferents projectes per als Events Col·laterals i ha estat directora de comunicació i relacions internacionals per a My Biennale Guide Venice. Amb experiències vàries en l’organització d’exposicions per galeries i fundacions d’art, concursos creatius i mostres personals, és també membre del comité artístic de “M-WAM/Milano World Arts Map”, plataforma digital per a les arts visuals de Milà. Actualment és membre de la Junta dels Amics del Museu d’Art de Girona, i directora d’IMAGIVE, projecte creatiu de turisme d’art per a les ciutats de Girona i Venècia. Com a crític d’art ha signat articles per catàlegs de mostres personals i col·lectives, i ha publicat crítiques per revistes d’art contemporani nacionals i internacionals (Artishock, Il Fotografo, A*Desk, The Naked, L’Aperitivo Illustrato, My Art Guides, etc.).

Pere Parramon. Llicenciat en Història de l’Art i Màster en Comunicació i Crítica d’Art per la Universitat de Girona, és president dels Amics del Museu d’Art de Girona. Membre de l’Associació Catalana de Crítics d’Art, actualment és blogger d’El Huffington Post, ha col·laborat com a crític en publicacions com La Vanguardia o Papers d’art, i ha signat textos en catàlegs i recopilacions nacionals i internacionals. És cap d’estudis a l’Institut Rafael Campalans, i professor de Teoria de l’Art al Màster Integratiu d’Artteràpia de la UdG, impartint cursos i conferències per a nombroses institucions públiques i privades. Quant a la gestió artística, ha estat coordinador d’exposicions i adjunt a direcció de la Fundació Privada Vila Casas, i com a curador d’exposicions ha organitzat mostres per al Museu Frederic Marès, Les Bernardes, el Museu d’Art de Girona, la Fundació ”la Caixa”, el MUME, etc.). Més a www.pereparramon.com.