LE LOUVRE

Rafael Fuster
Home / Actualitat / LE LOUVRE

«Durante los dos años que viví en París, tuve la alegría de ir a diario al Museo del Louvre. Tenía mi residencia en el Colegio de España, y me desplazaba en bicicleta a cualquier hora hasta el templo. Llevaba unos cuadernos, donde recogía impresiones y dibujos, y una cámara prestada. Fruto de aquel tiempo único son estas imágenes que ahora se muestran en forma de diario y que fueron la antesala de la obra en vídeo: LE LOUVRE». Rafael Fuster.

Le Louvre materialitza estètica i simbòlicament la recerca incessant que Rafael Fuster desenvolupa sobre el misteri de la llum en l’art. Transportant-la al conjunt d’obres reunides al Museu del Louvre, l’artista, assumint els límits de la pintura, cedeix el protagonisme a la càmera de vídeo, convocant per a l’ocasió la mirada del pintor.

Escultor i pintor murcià, completa la seva formació artística entre universitats de Granada i Madrid. Artista rigorós i polifacètic, la seva obra destaca per una aspiració a la síntesis i per una capacitat per conciliar contemporaneïtat i tradició. Ha exposat en diferents galeries i museus de l’estat espanyol, i gràcies a beques i residències artístiques a Venècia, París i Finlàndia, Fuster inicia també una trajectòria internacional. Ha treballat com a escenògraf per diferents companyies teatrals, és professor de pintura i ha impulsat la creació de l’editorial del Col.legi d’Espanya. El projecte que presenta a Les Bernardes, Le Louvre, és fruit d’una beca al Col.legi d’Espanya de París, on l’artista experimenta amb el videoart i la fotografia, i que s’ha exposat en itinerància a centres d’art contemporani de Múrcia, París i Finlàndia.

LE LOUVRE

Rafael Fuster

Inauguració divendres 7 d’abril de 2017, a les 19.30h.

Dates

Del 7 d’abril al 26 de maig de 2017.

Espai

Sala 29m2 – Sala Photo

C. Major, 172 · 17190 Salt (Girona) · T. 972 23 46 95
FEINERS: de 10 a 13h. i de 16 a 22h. ·Dissabtes de 10 a 13h i Festius tancat