JAUME TRIPIANA: CERIMÒNIES RELIGIOSES

Home / General / JAUME TRIPIANA: CERIMÒNIES RELIGIOSES

Jaume Tripiana ens explica la gènesi de la seva exposició:

“En aquest projecte hi vaig pensar caminant per la ciutat, en veure que em creuava amb moltes persones d’altres països. Així doncs, vaig voler conèixer més coses de les seves cultures, no en tenia prou en participar en festes interculturals on es proven tastets d’aquí i d’allà, vaig voler ser testimoni de diferents rituals religiosos per veure de prop més aspectes de la seva vida, conscient que entrava en un espai íntim que té tota la raó de ser-ho i que en ser convidat gaudia d’un privilegi enorme al què devia el major dels respectes.

Cada societat té les seves normes morals i moltes d’elles són originàries de la seva tradició i creences religioses. Aquestes creences han estat des de sempre un suport moral davant la incertesa de la vida a més de donar una explicació al sentit de l’existència, tema tan recurrent en totes les filosofies i filòsofs al llarg de la humanitat. Algunes sense aquest suport moral per la via religiosa també han esbrinat la manera de justificar un sentit transcendent de la vida.

Vull agrair als membres de totes les comunitats i esglésies l’amabilitat amb què m’han rebut de manera que m’ha permès vèncer amb facilitat la meva inicial timidesa, especialment el primer cop que els vaig visitar”.

    Publicat : General