ART DES DE L’ALTRE COSTAT

Josefa Tolrà i Julia Aguilar
Home / Actualitat / ART DES DE L’ALTRE COSTAT

Una exposició inèdita, per ser la primera presentació conjunta d’aquestes dues artistes històriques, venerades entre d’altres per Joan Brossa, Antoni Tàpies i Modest Cuixart. Tolrà i Aguilar van aportar a l’art del segle XX la seva creativitat gràfica i textual a partir d’un talent molt especial, aquell que els atorgava la seva qualitat de mèdiums. Aquesta exposició sobre l’art visionari de dues dones excepcionals és una oportunitat per plantejar nous coneixements sobre la història col·lateral de l’art contemporani, tant al nostre territori, com de manera global.

«Dues dones que mai no es van creuar, dues vides diferents però properes en l’experiència del sobrenatural, del dolor i l’energia del renéixer: Josefa i Julia. Protagonistes d’una extraordinària història de creació gràfica i literària germinada en l’automatisme mental i una capacitat visionària més enllà del pensament conscient i el món físic.» Pilar Bonet.

Aquesta exposició està cocomissariada per Pilar Bonet –professora de crítica d’art i disseny contemporani, i crítica i curadora d’exposicions– i Antonio Buil –antiquari i estudiós de l’obra de Julia Aguilar–.

Sala Sant Jordi

Josefa Tolrà i Julia Aguilar

Inauguració dia 7 d’abril a les 19.30h.

Dates

Del 7 d’abril al 26 de maig de 2017.

Espai

Sant Jordi – Laboratori

C. Major, 172 · 17190 Salt (Girona) · T. 972 23 46 95
FEINERS: de 10 a 13h. i de 16 a 22h. ·Dissabtes de 10 a 13h i Festius tancat